Liam

Den 2012-09-22,kl 14:25:17 | Filed in Liam | Kommentarer: 0
© Angelica Laine
Lite updatering om lillfisen också då. Mest för att jag själv ska kunna kolla tillbaka på det :)
 
Hela förra vecka var det jätte tråkigt att lämna Liam på dagis. Han vart ledsen så fort vi kom in på dagis och på torsdagen fick de slita honom ur armarna på mig för han hade tagit värsta greppet. I tisdags var det Tobias som lämnade honom, då hade han varit ledsen när Tobias gick men det hade gått över direkt. Härligt att höra! I onsdags när jag lämnade honom var han lite gnällig i början, men det hördes att det bara var fjantgnäll. Sen gick det hur bra som helst och han sträckte ut armarna och skulle till fröken. Och i torsdags hände det som jag bara väntat på. Så fort han hade fått av sig skorna sprang han in med jacka och allt. UNDERBART! Nu har han förstått att det är roligt på dagis och att vi kommer och hämtar honom igen. Så nu får jag inte längre någon klump i magen när jag lämnar honom för nu vet jag att han gillar att vara där.
Och nu när han går på dagsi kommer språket också. Inte så utomstående förstår men iaf så jag och Tobias gör det :)
 
 
Lite nya ord han lärt sig nu:
 
 
Mamma. han kunde säga det förut och men nu är det tydligt så man verkligen hör att det är det han säger.
Pappa: samma sak med det.
Godis: Det fick jag veta igår att han kunde säga när vi hade kvällsmys.
Dora: Samma med det. Igår hörde jag det första gången.
Isaac: Inte så tydligt men jag och Tobias förstår att det är det han säger.
Kissekatt: Låter hur sött som helst!
 
Det var lite om han, jag har säkert glömt hur mycket som helst!
 
Nu får det bli att städa lite innan dammtussarna äter upp oss här hemma ;)

Updatering av dagarna som gått.

Den 2012-09-22,kl 14:16:12 | Filed in Vardagen | Kommentarer: 1
© Angelica Laine
HejHopp!
 
Kände att det kanske var dags för en liten uppdatering igen. Minns faktist inte när jag skrev sist så det kanske är på tiden ;) hehe.. Nu ska vi se vad som hänt sen sist då.
 
  • Torsdagen för i vecka sen (13:e sep) var jag på informationsmöte om ett jobb. Jag blev såld direkt då det verkade skit roligt. Telefonförsäljare!! ;) 
  • Lördagen (15:e) var det storforsmarken. Jag stod med handbollen en stund och hjälpte till att sälja grillskivor. Vädret var helt underbart! Barnen sov hos mormor och morfar så Tobias och jag fick gå ut och umgås med vänner. Var meningen att jag skulle ta det lugnt eftersom de hade ringt in mig på jobb 07.00 - 14.00 till hemtjänsten. När klockan ringde 06.00 fattade jag inte något alls, var bakfull hela söndagen men jobba gjorde jag ändå! Och bra gick det också.
  • Tisdag började jag en 3 dagars utbildning som telefonförsäljare. Jag var hur nervös som helst eftersom jag har telefonskräck! men jag såg detta som en utmaning för mig själv och gav mig f-n på att jag skulle klara det. Tisdagen var mycket information, vi fick sitta med på medlyssning och sen var det bara att ringa själv. De första samtalen minns jag knappt då jag var så hypernervös. Jag tror jag mumlade och stammade, tappade bort mig i texten hela tiden och pratade för snabbt. Alltså alla fel man kan göra. Men ändå lyckades jag få 2 produkter sålda under 1½ timme. Fatta vad stolt jag var då!
  • Onsdagen startade jag utbildningen med att komma för sent. Det var nämligen så att jag, Carro och Micha hade bokat in tatueringstid kl 12.00. Men som tur var så var det okej att jag kom sent, jag hade ju informerat dagen innan att jag faktiskt skulle bli sen. Onsdagen gick mycket segare och jag fick bara 1 produkt såld under de timmar vi satt.
  • Torsdagen och sista dagen på utbildnigen. Vi startade direkt att sälja, det känns inte alls kjobbigt längre uten nu känns det bara roligt att ringa runt och försöka få varan såld. Stämningen på detta callcenter är fantastisk och alla är jätte trevliga. Efter lunch får vi veta att de kommer ta in oss en och en för att prata med oss om de vill ha kvar en eller ej. Jag satt med en stor klump i magen hela tiden tills det var min tur. Och när det väl är dags och vi kommer ner i källaren så sager hon det: Vill tycker du skött dig bra, dina argument är bra men du måste bara bli lite modigare och tro på dig själv lite mer. Men vi vill erbjuda dig en timanställning här. Ååååå jag vart så glad. Helt underbart! Jag har ett jobb nu! Jag ska göra allt för att sälja nu, jag vill lära mig alla knep. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra nu. Så nu blir det pendling till karlstad varje veckodag. Helgerna är jag ledig! Guld värt.
  • Igår fredag blev det lite fix med dagis papper, gick och lämnade det till dagiset. På eftermiddagen/kvällen hade jag sällskap av Dessan m.barn. Vi hade taco-mys och efter det godismys. En helt underbar kväll med en helt underbar vän♥
 
Här kommer lite bilder från dagarna som gått:
 
 
 
 
 

I lekparken

Den 2012-09-10,kl 08:55:17 | Filed in Isaac | Kommentarer: 0
© Angelica Laine
Igår förmiddag gick vi ut en sväng till lekparken vilket barnen uppskattade. Sen fick även Liam gå lite själv i dalen påväg hem och Isaac åkte sin sparkcykel. Vi hann precis in sen kom regnet. När Tobias sen kom hem hämtade vi mor sen drog vi ut i skogen och letade svamp. Båda grabbarna älskar att vara i skogen, även om Liam dock är lite liten än ;) Men svamp hittade vi att, trattisar och kantareller. Så igår kväll blev det varma mackor, några med kantarellstuvning på och andra med köttfärs på då gubben inte gillar kantareller. Igår var det ju premiär för X-factor, kommer bli mycket kul att följa det i höst :)
 


När vi kom in sen ville Isaac rita. Sen kom han med detta vackra hjärta till mig, med hans namn i. Hans första hjärta, så vackert! ♥

Igår Lördag

Den 2012-09-09,kl 08:13:42 | Filed in Vardagen | Kommentarer: 0
© Angelica Laine
God morgon!
 
Inte varje morgon jag vaknar före barnen men idag lyckades jag visst göra det. Somnade i tid (23.30) och vaknade 06.15. Strax efter vaknade Liam och 1 timme senare var också Isaac vaken. Denna dag har inga planer alls, Tobias jobbar förmiddag så vi får se vad vi hittar på när han kommer hem. Jag är lite sugen på att dra ut i skogen och plocka lite trattisar, får se vad gubben min tycker om den ideén :)
 
Igår var jag ganska smart om jag får säga det själv ;) Samtidigt som jag gjorde lunchen gjorde jag även middagen klar så den bara var att värma senare. Tyckte att det var en smart ideé då vi kl 15.00 var till barnens farfar på kaffe. Så vi behövde inte stressa hem för att laga middag utan det var bara att värma när vi kom hem. Jobbigaste med att vara hos andra på kaffe är att man hela tiden måste springa efter Liam då han är mer vild än tam. Han ska vara och dra i precis allt som går. :P
 

Rosa och fin himmel igår morse.
 

Grabbarna bus♥
 

Mycket bus blir det på dagarna.
 

Liam har blivit riktigt mammig igen. Det är bara mamma som gäller vi sovning!
 

Mina två hjärtan♥
 

Mys till Nalle Puh-filmen.
 

Läsa bok är bland det bästa Liam vet.

Hejhopp!

Den 2012-09-07,kl 08:51:40 | Filed in Vardagen | Kommentarer: 0
© Angelica Laine
Dagisbacillerna har även hittat hit tyvärr, så denna vecka har barnen fått vara hemma då de inte varit helt hundra. Liam är snorig, gnällig och trött. Isaac har haft feber, är hostig och trött. Men nästa vecka är det dagis som gäller igen. Nu är det istället Tobias och min tur att bli snoriga och ont i halsen. ;) Ska försöka bli lite bättre med uppdateringarna igen. Här kommer några bilder från tiden som gått:
  
KRAM!